Gevulde artisjok
Een feestje op je bord! Gevulde artisjok; origineel en boordevol antioxidanten en mineralen. Geniet van verse artisjok uit de oven gevuld met een crunchy mengsel van boter, kaas en boekweit.
Een feestje op je bord! Gevulde artisjok; origineel en boordevol antioxidanten en mineralen. Geniet van verse artisjok uit de oven gevuld met een crunchy mengsel van boter, kaas en boekweit.
Restjesdag. De koelkast was bijna leeg. Er lagen wat champignons, spinazie, een restje kaas en twee verlaten aubergines. Ik had geen zin om boodschappen te doen, dus maakte ik hier een samengesteld maaltje van. En uiteindelijk waren deze gevulde aubergines zo lekker dat het een plekje op mijn blog verdient!
Sausjes kunnen een gerecht compleet maken. Hoe fijn is het als je zelf gemakkelijk een lekkere en gezonde salsasaus kunt maken? Dit salsasaus recept is lekker pittig en kruidig. Het is een vitaminebommetje, want ingrediënten als chilipeper en paprika bevatten veel gezonde stoffen. Het bevat allemaal pure ingrediënten en het brengt de smaken van het […]
Muffins: dat klinkt als ongezond, dikmakend en zoet. Dit recept laat zien dat deze vooroordelen he-le-maal niet hoeven te kloppen. Heerlijke, gezonde ei muffins met asperges en gerookte zalm. De beste combinatie ever!
Ik had spinazie in huis, maar geen zin in the same old gebakken spinazie met ui en knoflook. Tijd om iets nieuws te proberen. Dus bedacht ik deze gezonde spinazieballetjes. Je zou het kunnen zien als een variant op de falafel, maar dan héél anders 🙂 Ik gebruikte voor dit recept kikkererwten uit een pot. […]
Wanneer wij een feestje geven groot of klein dan is er altijd eten in overvloed. Sinds mijn grote ommezwaai qua eet- en leefstijl krijgen onze gasten vooral gezonde hapjes geserveerd. Dit recept voor auberginerolletjes is gebaseerd op een hapje dat Niels en ik eens aten bij de Rooij Peper in Oss, een heerlijk tapas restaurant. Het […]
De latke is een traditioneel Joods aardappelkoekje dat tijdens Chanoeka (het lichtfeest) wordt gegeten. Ik was er vroeger dol op, als m’n moeder of oma latkes bakte aten we ze het liefst zo uit de pan. Ze waren vaak al op voordat we aan tafel zaten. Tegenwoordig maak ik regelmatig een gezondere versie van latkes […]
Wie is er niet gek op de Arabische keuken en op aubergine? In deze zaalouk, een Marokkaanse aubergine salade, komen deze twee favorieten samen, gecombineerd met een heleboel knoflook, tomaat en de lekkerste kruiden.
De aubergine cheesecake; een heerlijke hartige taart. Dit gezonde recept voor een hartige taart is glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch en ook nog eens voedselzandloper proof. Veel kookplezier!